Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Άνθη με δύναμη ψυχής και αγάπης

Άνθισε νωρίτερα φέτος στην Ύδρα! Μέσα στον χειμώνα και αυτή τη μακρόσυρτη σκούρα διάθεσή μας, θέλησε να φέρει πρώιμα το μήνυμα της αισιοδοξίας.

Πόσο αιφνιδιάζεσαι, όταν περπατάς και βλέπεις την Αμυγδαλιά να ξεπροβάλει στα γυμνά κλαριά της, λευκά λουλούδια με πέταλα, που φωτίζονται από ρόδινες πινελιές.

Πίσω από μαντρότοιχους, σε περιβόλια, μπροστά από σπίτια, στο χώμα, σαν πλούσιος λευκός χείμαρρος πάνω από τις πόρτες, η Αμυγδαλιά μοιάζει με την καλλονή των δέντρων, που προσφέρει μια διάθεση πρόωρης Άνοιξης στην καρδιά μας.

Αυτή η καταπληκτική αίσθηση των κλαριών που χωρίς φύλλα κρατάνε πάνω τους πυκνά άνθη με λευκά πέταλα, είναι πλήρως αναζωογονητική.

Μια ανθρώπινη εσωτερική ελευθερία σχεδόν φυλακισμένη έναν χρόνο τώρα, αφήνεται να γιατρευτεί και μόνο από το αγνάντεμα και το άγγιγμα της αμυγδαλιάς.

Ένα άρωμα πολύτιμο αναδύεται από τα λουλούδια της, που σε κάνει να χαμογελάς.

Η φύση γίνεται ένα με το σώμα, τις σκέψεις και τα συναισθήματα. Η επίδραση και η αλληλένδετη σχέση του ανθρώπου με την φύση, αγγίζει αρμονικά το πέπλο του νου.

Πίσω από τα ανθισμένα άνθη της αμυγδαλιάς, η Ύδρα παίζει κρυφτό με το τώρα και το μετά.

Ακόμα και αν η μέρα είναι κρύα, η θάλασσα φουρτουνιασμένη και η βροχή θέλει να ρίξει τις δικές της σταγόνες σαν χοντρά δάκρυα λύπης για ό,τι άδικα χάθηκε με την πανδημία, έρχεται η αμυγδαλιά και κόντρα σε όλα, δίνει με την χειμωνιάτικη ανθοφορία της ένα μήνυμα απέραντης ελπίδας, γαλήνης και ομορφιάς.

Στέλνει σε όλους κάλεσμα για ζωή και για αναγέννηση της φύσης. Η ελπίδα τώρα ζει και είναι εδώ σαν όνειρο που βλέπεις με μάτια ανοιχτά.

Αρκεί να αγγίξεις την Αμυγδαλιά και να σε περιβάλει όχι με τα λευκά άνθη της που γέμισαν τα σκληρά κλαριά της, αλλά με τα άνθη που σου δάνεισε ο κορμός σου, που έχει ριζώσει βαθειά στη ζωή μαζί με τον Θεό.

Τα δικά σου άνθη που εσύ τώρα τα μεταμόρφωσες σε δύναμη ψυχής και αγάπης!

Ελένη Χριστοδούλου

ΕΝΤΥΠΗ Έκδοση

Σχετικά Άρθρα