Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Aπαγορεύεται για τρία χρόνια το κυνήγι στις περιοχές Μανδράκι, Κρίταμι και Λούμι Κρίταμι

  • Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2022 19:25
  • 1'

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και η Διεύθυνση Δασών Πειραιά απαγορεύει για τρία χρόνια το κυνήγι όλων των θηραμάτων, στις θέσεις Μανδράκι - Κρίταμι - Λούμι Κρίταμι, περιφέρειας Δήμου Ύδρας, αρμοδιότητας δασαρχείου Πόρου, σε έκταση εμβαδού 2.140,00 στρεμμάτων που περιλαμβάνει την αποτεφρωθείσα από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2021 έκταση, καθώς και μη καμένη περιφερειακά αυτής και περιγράφεται με τα παρακάτω όρια:

Α. Αρχίζει από την θέση «Ακρωτήριο Φρούριο» και ακολουθώντας την ακτογραμμή στον όρμο Μανδράκι, μέχρι την θέση «Μίρα Μάρε» πριν το ξενοδοχείο.

Β. Από την θέση ανέρχεται την ρεματιά που διέρχεται παραπλεύρως της δεξαμενής και μονάδας αφαλάτωσης του Δήμου Ύδρας, την οποία ακολουθεί μέχρι την δεξαμενή στην θέση «Άγιος Νικόλαος» πλησίον της μονής.

Γ. Από εκεί, ανέρχεται στην ράχη παραπλεύρως της μονής του «Αγίου Νικολάου», μέχρι που συναντά μαντρότοιχο, τον οποίο ακολουθεί μέχρι την περιοχή «Κριεμάδη».

Δ. Στην συνέχεια, κατέρχεται ακολουθώντας τον μαντρότοιχο μέχρι το σημείο που συναντά το μονοπάτι προς «Ζούρβα».

Ε. Από το σημείο αυτό, με κατεύθυνση βορειοανατολική, ακολουθεί μαντρότοιχο που καταλήγει στα όρια γκρεμού στην περιοχή «Κόκκου»,

Ζ. Στην συνέχεια, ακολουθώντας το όρια του γκρεμού, κατέρχεται μέχρι την θάλασσα.

Η. Από την θέση αυτή ακολουθεί την ακτογραμμή μέχρι την θέση «Ακρωτήριο Φρούριο», όπου και άρχισε.

Λεπτομερής απεικόνιση της έκτασης επί της οποίας διά της παρούσας απόφασης, απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων, θα γίνει στο τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο θα συνοδεύει την σχετική Δασική Απαγορευτική Διάταξη (Δ.Α.Δ), η έκδοση της οποίας θα γίνει από το Δασαρχείο Πόρου, μετά την δημοσίευση της παρούσας στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.