Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα του Δήμου Ύδρας για τον Γεώργιο Δήμα Βούλγαρη

  • Σάββατο, 13 Μαρτίου 2021 18:59
  • 1'
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 12 Μαρτίου και ώρα 19:00, η διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα: «Ο Πρώτος Διοικητής της προεπαναστατικής Ύδρας, Γεώργιος Δήμα Βούλγαρης: Μια Επιτυχημένη Διοικητική Περίοδος για την Ύδρα;»
Στην ημερίδα συμμετείχαν ως εισηγητές η Ναταλία Πούλου, Καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. «Ο Γεώργιος Βούλγαρης στην Ύδρα κατά την Προεπαναστατική Περίοδο». 
Η Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Ύδρας, Ιστορικός. "Γεώργιος Δήμα Βούλγαρης: Άγνωστες Πτυχές του Βίου και της Πολιτείας του".
Ο Δημήτριος Λισμάνης, Αντιναύαρχος (ε.α), Συγγραφέας-Ερευνητής) - «Ο Αμφιλεγόμενος καπ. Γεώργης Βούλγαρης μέσα από μία Ιστορική Ανάλυση»

Την εκδήλωση συντόνισε και σχολίασε ο Γεώργιος Κουκουδάκης, Δήμαρχος Ύδρας, Επίκουρος Καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων

Στην ημερίδα έγιναν εμπεριστατωμένες εισηγήσεις από τους ομιλητές σχετικά με την ανεξαρτησία της Ύδρας κατά  τα προεπαναστατικά χρόνια, την μεγάλη ναυτική δύναμη του νησιού, την προσωπικότητα του Γεωργίου Δήμα Βούλγαρη (Μπέη) μέσα από αρχεία και καταγραφές αλλά και την δωδεκάχρονη διοίκησή του στην Ύδρα.

Πολυμέσα