Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

  • Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2022 11:55
  • 1'
Το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου τίμησε με τον δικό του γνώριμο τρόπο την 8η Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Στην διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα "Γυναίκα και Αστυνομική Λογοτεχνία", ο δημοσιογράφος του Αστυνομικού ρεπορτάζ, Πάνος Σόμπολος μοιράστηκε στιγμές από την πλούσια πορεία του αναδεικνύοντας πτυχές εγκλημάτων "γένους θηλυκού" που συγκλόνισαν την Ελλάδα.
Η Βίκυ Χασάνδρα συγγραφέας Αστυνομικής Λογοτεχνίας, αναφέρθηκε στον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες συγγραφείς Αστυνομικής Λογοτεχνίας σκιαγραφούν το πορτραίτο της βίας δίνοντας έμφαση στους ψυχολογικούς και στους κοινωνικούς παράγοντες.
Τέλος, ο κ. Καλφόπουλος, συγγραφέας, προσέφερε σημαντικές πληροφορίες για το έργο των εμβληματικών Αγκάθα Κρίστι και της Πατρίσια Χάισμιθ!
Η ενδιαφέρουσα θεματολογία και προσέγγιση κέντρισε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για τη γυναίκα-συγγραφέα, τη γυναίκα-δράστη, τη γυναίκα-θύμα, για το κοινωνικό φύλο, γενικότερα.
Την Επιστημονική Διεύθυνση της εκδήλωσης είχε η Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου.