Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με μεγάλη επιτυχία η τρίτη προβολή του ΙΑ Κύκλου του Σεμιναρίου "Έγκλημα και Κινηματογράφος"

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29 Μαρτίου η τρίτη κατά σειρά προβολή του ΙΑ Κύκλου του Σεμιναρίου του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα "Έγκλημα και Κινηματογράφος" -"Κοινωνική Αντίδραση" για τον Επίσημο Κοινωνικό Έλεγχο και την Αστυνομία.
Διευθύντρια του ΕΑΣΤΕ είναι η Υδραία, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας  Χριστίνα Ζαραφωνίτου και Πρόεδρος του Ν.Π.Ι.Δ. ΕΠΑΝΟΔΟΣ.
Ειδικότερα, κατά το σεμινάριο, ο έμπειρος σκηνοθέτης και φωτογράφος Άρης Λυχναράς μέσα από μία πρωτότυπη παρουσίαση οπτικό-ακουστικού υλικού ανέλυσε το ρόλο του Αστυνομικού όπως αυτός αναδεικνύεται μέσα από ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.
Μέσα από μία ευρηματική συρραφή αποσπασμάτων ταινιών αναδείχθηκαν οι διαφορετικοί "χαρακτήρες" των αστυνομικών όπως αυτοί προβάλλονται στον Κινηματογράφο: ο "καλος", ο "κακος", ο "διεφθαρμενος", εκείνος που "δεν αντέχει" τα διακυβεύματα του ρόλου του.
Στο διάλογο που ακολούθησε της προβολής, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δύο πόλοι, ο καλός (αστυνομικός) και ο κακός (δράστης) οπως παρουσιαζονται στον Κινηματογραφο ως τις δυο οψεις του ίδιου νομισματος.
Τέλος, η υποκειμενικη ματιά του δημιουργού, το στήσιμο του σεναρίου και των χαρακτήρων άλλοτε με αλήθεια, άλλοτε με αληθοφάνεια, συμβάλλουν στην κοινωνική αναπαράσταση του Αστυνομικού και της Αστυνομίας.
sem.jpg sem1.jpg sem2.jpg

Σχετικά Άρθρα