Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Ανοιχτή Ημέρα Ενημέρωσης (Infoday)" από την Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Be Secure Feel Secure

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά η "Ανοιχτή Ημέρα Ενημέρωσης (Infoday)" που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιώς, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Be Secure Feel Secure, του οποίου είναι εταίρος.

infoadayΠαρουσιάσθηκαν, επίσης, τα έξι περιπολικά οχήματα που αποκτήθηκαν μέσω του εν λόγω προγράμματος και παραδόθηκαν στα αρμόδια αστυνομικά τμήματα για τις ανάγκες της καλύτερης και αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης.

H Kαθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (ΕΑστΕ),  Χριστίνα Ζαραφωνίτου ως επιστημονικά υπεύθυνη του Έργου BeSecure–FeelSecure (BSFS), δήλωσε:
"Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που η επιστημονική μας γνώση και εμπειρία αξιοποιείται στο πλαίσιο δράσεων εγκληματοπροληπτικής συμμετοχικής πολιτικής. Σημαντική συνιστώσα αυτής της προσπάθειας αποτελεί και η Ελληνική Αστυνομία, η οποία συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα, συμβάλλοντας στην ενδυνάμωση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, εργαζόμενων και επισκεπτών της περιοχής. Η συνεργασία αυτή προσφέρει τη δυνατότητα καλύτερης γνώσης των προβλημάτων των πολιτών και αποτελεσματικότερης επίλυσής τους μέσα από επιστημονικά τεκμηριωμένους και δεοντολογικά δόκιμους τρόπους και άρα, μπορεί να συμβάλει στην αντίστοιχη βελτίωση των σχέσεων κοινού-Αστυνομίας, που αποτελεί θεμελιώδη προϋπόθεση αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, κοινωνικής ευημερίας και δημοκρατικής συνύπαρξης. Είναι πολύ θετικό ότι και η Αστυνομία ενισχύεται μέσω του BSFS με την απόκτηση έξι οχημάτων που θα βελτιώσουν περαιτέρω το έργο της προς όφελος των δημοτών".

Στο βίντεο οι δηλώσεις του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, των εκπροσώπων της Αστυνομίας και της Επιστημονικά Υπεύθυνης του προγράμματος Καθηγήτριας κ. Χριστίνας Ζαραφωνίτου, Διευθύντριας του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου (ΕΑστΕ). 

Σχετικά Άρθρα

Πολυμέσα