Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2022

Με μεγάλη επιτυχία η ημερίδα του ΕΑΣΤΕ "Συμμετοχικές μορφές πρόληψης του εγκλήματος σε τοπικό επίπεδο: Ασφάλεια και Ελευθερία"

  • Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 20:11
  • 1'

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Ιουνίου η ημερίδα"Συμμετοχικές μορφές πρόληψης του εγκλήματος σε τοπικό επίπεδο: Ασφάλεια και Ελευθερία" του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η ημερίδα έλαβε χώρα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.

H Καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας (ΕΑστΕ), Επιστημονικά Υπεύθυνη του Προγράμματος BeSecure-FeelSecure (BSFS) του Δήμου Πειραιά, μίλησε για τις «Κοινωνικές και περιβαλλοντικές παρεμβάσεις για την πρόληψη του εγκλήματος, την ασφάλεια και ελευθερία των πολιτών. Η περίπτωση του προγράμματος BeSecure-FeelSecure (BSFS) του Δήμου Πειραιά».

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Ελευθέριος Οικονόμου, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στην σπουδαιότητα του προγράμματος και της έρευνας που έχει γίνει σε επίπεδο ασφάλειας, ενώ διαβάστηκε χαιρετισμός εκ μέρους του Κώστα Κατσαφάδου,Υφυπουργού Ναυτιλίας.

Χαιρέτισαν επίσης την εκδήλωση ο Γεράσιμος Προδρομίτης, Καθηγητής Τμήματος Ψυχολογίας, Αντιπρόεδρος ΕΛΚΕ Παντείου Πανεπιστημίου, ο Θεόδωρος Καπράλος, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ο Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και άλλοι.

Πολύ ενδιαφέρον ήταν το βίντεο που προβλήθηκε με όσα προσφέρθηκαν από το πρόγραμμα στον Δήμο του Πειραιά, όπως η ανακαίνιση 8 παιδικών χαρών, η ανακαίνιση της πρόσοψης σχολείων, τα έξι νέα οχήματα, εκ των οποίων 2 μοτοσικλέτες, τα οποία θα ενισχύσουν το στόλο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά και θα συνεισφέρουν στην ενίσχυση των περιπολιών και των δράσεων εμφανούς αστυνόμευσης, σε τοπικό επίπεδο, η ψηφιακή πλατφόρμα CURiM, το τοπικό συμβούλιο πρόληψης παραβατικότητας, η μονάδα ενημέρωσης θυμάτων εγκληματικότητας κ.α.

Αναλυτικά το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε εδώ

Πολυμέσα