Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023

Παρουσίαση του βιβλίου του Δρος Μιχάλη Χατζηδημητρίου «Ο Φόβος του Εγκλήματος στην Κύπρο»

  • Τρίτη, 01 Νοεμβρίου 2022 13:09
  • 1'

Θα μιλήσει η Δρ Χριστίνα Μ. Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια Τομέα Εγκληματολογίας και Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου

Το Σπίτι της Κύπρου, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εγκληματολογίας και τη ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ, θα πραγματοποιήσουν, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.00, στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2Α, Σύνταγμα), την παρουσίαση του βιβλίου, «Ο Φόβος του Εγκλήματος στην Κύπρο» του Δρος Μιχάλη Χατζηδημητρίου.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν, o Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, κ. Ιάκωβος Φαρσεδάκης και η Επικεφαλής Επιστημονικού Τμήματος Νομικής Βιβλιοθήκης, κ. Μαρίνα Τσικουρή.

Θα μιλήσουν


ο Δρ Κυπριανός Λούης, Διευθυντής Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου, με θέμα, «Αντιμετώπιση του φόβου του εγκλήματος και της παραβατικότητας στα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης στην Κύπρο»,


η Δρ Χριστίνα Μ. Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας, Διευθύντρια Τομέα Εγκληματολογίας και Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Εθνική Αντιπρόσωπος στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Πρόληψη του Εγκλήματος (EUCPN), με θέμα, «Ο φόβος του εγκλήματος ως πεδίο έρευνας και αντεγκληματικής πολιτικής»


και ο Δρ Νέστωρ Κουράκης, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, τακτικός Καθηγητής Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Γεν. Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Εγκληματολογίας, με θέμα, «Δυνατότητες μείωσης του φόβου του εγκλήματος».

Θα ακολουθήσει αντιφώνηση από τον συγγραφέα.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Ιάκωβος Φαρσεδάκης.

prosklzarafonitou


Λίγα λογια για τον Δρα Μιχάλη Χατζηδημητρίου

Ο Δρ Μιχάλης Χατζηδημητρίου κατάγεται από το χωριό Γερόλακκος της επαρχίας Λευκωσίας. Κατέχει πτυχίο Ψυχολογίας με ειδίκευση στην κλινική και κοινωνική Ψυχολογία, μεταπτυχιακό και διδακτορικό τίτλο στην Εγκληματολογία από διάφορα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Εργάστηκε ως εκτελεστικός υπεύθυνος κοινωνικοοικονομικών ερευνών, ειδικός παιδαγωγός, εγκληματολόγος στην Αστυνομία Κύπρου και Διευθυντής Τμήματος Φυλακών Κύπρου. Δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ως επίσης και σε διάφορα άλλα εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Κύπρο, θέματα της ειδίκευσής του. Εκπροσώπησε την Αστυνομία Κύπρου σε διάφορα διεθνή σώματα και του απονεμήθηκε υποτροφία Φουλμπράιτ (Fulbright) το 2000, για τη μελέτη της Ανάλυσης του Εγκλήματος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Του απονεμήθηκαν από την Αστυνομία Κύπρου τα μετάλλια, Αξίας Γ΄ Τάξης και Ευαρέσκειας, καθώς επίσης και έπαινος για τη συμβολή του στην επιτυχή ένταξη της Αστυνομίας Κύπρου στην Europol. Ασχολείται με την εγκληματολογική έρευνα και οι εργασίες του έχουν περιληφθεί σε διάφορα συγγράμματα. Το 2016 εξέδωσε το βιβλίο, «Εγκληματολογία: Η Κοινοτική Αστυνόμευση στην Κύπρο».