Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022

Παναγιώτης Ασημακόπουλος: "Δώστε το παράδειγμα των προγόνων σας στα παιδιά σας"

  • Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 10:27
  • 2'

Ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής Παναγιώτης Ασημακόπουλος αναφέρεται στο ακόλουθο άρθρο στο αίσθημα αλληλεγγύης που είναι αναγκαίο να αναπτύσσεται μεταξύ των Υδραίων.Είμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι ευχάριστες στιγμές που έχουμε μέσα από την ραστώνη του καλοκαιριού πολλές φορές μας βάζουν και σε κίνδυνο από την ανεμελιά. Έγινε αυτός ο πρόλογος για να καταλάβετε ότι πλέον ζούμε σε εποχές του 21 αιώνα. Ο "20 αιώνας", και ο "19 αιώνας" πέρασαν ανεπιστρεπτί. Ένας Δήμος πλέον δεν κατοικείται από γηγενείς πολίτες, με ότι αυτό συνεπάγεται, με τα καλά του, αλλά και με τα κακά του.

Ο κόσμος κινείται γρήγορα, δίχως συναισθήματα. Όλα κινούνται με γοργούς ρυθμούς, π.χ. ο γείτονας μας δεν είναι πλέον, φίλος μας ή συγγενής μας, δεν είναι ο αδερφός του πατέρα μας ή του παππού μας, δεν είναι κάποιος συγγενής από την οικογένεια μας που μένει δίπλα στο σπίτι μας. Είναι κάποιος ξένος διαχειριστής που νοικιάζει το σπίτι του για οικονομικούς σκοπούς, με επισκέπτες αγνώστου ταυτότητας. Οι οποίοι έρχονται και παρέρχονται, δίχως να νιώθουν την συναισθηματική αξία του γείτονα, δίχως να νιώθει την συναισθηματική αξία του φιλότιμου που είχαν οι πρόγονοι μας.Επειδή πλέον οι γειτονιές μας έχουν γίνει ξένες σε έναν τόπο όπως η Ύδρα, πρέπει όλοι οι εναπομείναντες Υδραίοι που κατοικούν στο όμορφο αυτό ιστορικό νησί, να νοιάζεται ο ένας για τον άλλον, να προσέχει ο ένας Υδραίος, τον άλλον Υδραίο, όπως τα παλιά χρόνια, όπως μας δίδαξαν οι πρόγονοι μας, να προσέχει ο ένας Υδραίος τα ζώα, του άλλου Υδραίου, να προσέχει ο ένας Υδραίος, την επιχείρηση του άλλου Υδραίου, να προσέχει ο ένας Υδραίος, τον κήπο του άλλου Υδραίου, να προσέχει ο ένας Υδραίος τα παιδιά του άλλου Υδραίου, να γίνει η πράξη αυτή ευθύνης, αγάπη συνολική για τον τόπο αυτό. Να γίνει η ευθύνη του Υδραίου, πράξη αγάπης για τον συμπατριώτη μας. Ένας τόπος έτσι θα ευημερήσει. Προσέχοντας ο ένας τον άλλον πέρα από κάθε σκοπιμότητα. Το καλοκαίρι φίλες και φίλοι Υδραίοι είναι μικρό όπως περαστικοί είναι όσοι πάνε και έρχονται. Εμείς είμαστε η Ύδρα. Για εμάς πάνε και έρχονται, στο νησί οι τουρίστες και οι επισκέπτες. Εμείς είμαστε το μέλλον του τόπου αυτού. Εμείς είμαστε η Ύδρα. Και για να έχουμε πολλά καλοκαίρια στην ζωή μας.

Πρέπει να έχουμε και όμορφους χειμώνες στην ζωή μας. Αγαπητοί μου φίλοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, Υδραίοι, όπως είσαστε μονιασμένοι το χειμώνα να είστε μονιασμένοι και το καλοκαίρι. Να μην σας παρασύρει η Ραστώνη του καλοκαιριού. Να είσαστε μέρμηγκες, κι όχι τζίτζικες. Να αγαπάτε τον συμπατριώτη και την συμπατριώτισσα σας. Δώστε το παράδειγμα των προγόνων σας στα παιδιά σας. Όπως σας έδωσαν το ίδιο παράδειγμα αυτό οι γονείς σας, και οι πρόγονοι σας που σας μεγάλωσαν σε αυτόν τον τόπο και μεγαλούργησαν με αυτόν τον τρόπο.

Όλοι μαζί οι Υδραίοι, ας κάνουμε την πράξη ευθύνης, με την τάση της προσοχή μας, στο σπίτι, την περιουσία, την επιχείρηση, και στα παιδιά του συμπολίτη μας.

Καλό καλοκαίρι σε όλους τους Υδραίους και τις Υδραίισες!!!

«Ανεξάρτητος»

Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής

Π.Ε. Πειραιώς

Παναγιώτης Ι. Ασημακόπουλος