Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μήνυμα της Ένωσης Ξενοδόχων Ύδρας για την παγκόσμια ημέρα τουρισμού

  • Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2015 15:49
  • 1'


Με αφορμή την 27η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (One billion tourists, one billion opportunities) η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας απευθύνει χαιρετισμό και τονίζει την μεγάλη ανάσα που δίνει ο κλάδος στην οικονομία της χώρας μας αλλά και στις μικρές τοπικές κοινωνίες. 

Η Πρόεδρος της Ένωσης Μαρία Κλαδάκη-Πιερρουτσάκου και ο Γραμματέας Νικόλας Σκουλής υπογραμμίζουν ότι τόσο για την Ελλάδα όσο και για το ιστορικό νησί της Ύδρας, η συμβολή των μικρών οικογενειακών τουριστικών επιχειρήσεων στην ευημερία και ανάπτυξη του τόπου είναι τεράστια. Είναι ο κινητήριος μοχλός που κινεί αλυσιδωτά όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Με την ευκαιρία τονίζουν μάλιστα την εξαιρετική σημασία της εκπαίδευσης και κάνουν κάλεσμα στη νέα γενιά του νησιού μας να εξετάσει σοβαρά τις δυνατότητες Ξενοδοχειακών Σπουδών σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι σπουδές που με βεβαιότητα προσφέρουν επαγγελματική αποκατάσταση, αντί του αδιέξοδου διαγκωνισμού μεταξύ αποφοίτων άλλων Σχολών που δημιουργούν πτυχιούχους μακροχρόνια ανέργους.

Συνοψίζοντας επισημαίνουν ότι η Ένωση Ξενοδόχων Ύδρας, με μια σειρά στοχευμένων ενεργειών σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την προβολή της Ύδρας και την εδραίωσή της ως μοναδικού προορισμού, αναδεικνύοντας τα πολλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του νησιού μας.