Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022

Εξαιρετικό εκτενές αφιέρωμα για την Ύδρα στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη

  • Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2020 13:44
  • 1'

Εκτενές και εξαιρετικό αφιέρωμα στην Ύδρα, πάνω από 20 λεπτά με απευθείας σύνδεση με το νησί μας, είχε σήμερα το μεσημέρι η εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στον Alpha.

Το αφιέρωμα ξεκίνησε με πολύ κολακευτικά λόγια για την Ύδρα που είναι αγαπημένος προορισμός ξένων και Ελλήνων επισκεπτών.

Με την αναφορά στην ταινία "Το παιδί και το δελφίνι" με τη Σοφία Λόρεν και τον σχολιασμό του Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλου για το γεγονός ότι ήταν η πρώτη μεγάλη χολιγουντιανή παραγωγή που γυρίστηκε στην Ελλάδα. Στη συνέχεια μίλησαν για τη ζωή του Κοέν, την αίγλη που φέρει η Ύδρα και τη διαφορετικότητα ενός βράχου, που έχει όμως ανεξήγητα μεγάλη όπως την αποκάλεσαν, ενέργεια.

Κατόπιν έγινε απευθείας σύνδεση με το λιμάνι του νησιού, όπου ο Δήμαρχος Γιώργος Κουκουδάκης, αφού ευχαρίστησε την Ελένη Μενεγάκη για το τιμητικό αφιέρωμα, μίλησε για τη Σοφία Λόρεν, την αείμνηστη μητέρα του, που είχε συμμετάσχει με πλήθος άλλων Υδραίων στην ταινία, ενώ τόνισε ότι υπήρξε διάθεση από την Ύδρα να κάνει Επίτιμο Δημότη την Σοφία Λόρεν, αλλά δεν έγινε κάτι τέτοιο λόγω δυσκολιών και προφανώς της ηλικίας της υπέροχης ηθοποιού. Παρ' όλα αυτά η Λόρεν πάντα αποθεώνει την Ύδρα σε όποια συνέντευξη παραχωρεί.

Ο κ. Κουκουδάκης μίλησε για την Ύδρα που δεν έχει αυτοκίνητα, τον εναλλακτικό τουρισμό, τους αγώνες τρεξίματος και Swim Run, τα μοναστήρια και τη ήρεμη και ταυτόχρονα κοσμοπολίτικη διαμονή.

Επίσης ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στον εορτασμό των Μιαουλείων που θα γίνει στις 26, 27, 28 Ιουνίου με πιο μικρό για φέτος πρόγραμμα, ενώ σχεδιάζεται η αναπαράσταση και η μεγάλη γιορτή να πραγματοποιηθεί στις 29 Αυγούστου και να συνδυαστεί με τα Κουντουριώτεια όπου συμπίπτουν με την κανονική ημερομηνία της Ναυμαχίας του Γέροντα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ