Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ύδρα και Κάλυμνος στις κορυφαίες ταξιδιωτικές επιλογές των συντακτών της βρετανικής εφημερίδας THE TIMES

Η Ύδρα και η Κάλυμνος, βρίσκονται ανάμεσα στις κορυφαίες επιλογές για ταξίδια το 2022 των συντακτών της βρετανικής εφημερίδας The Times. Προτάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν από την Ινδία μέχρι τα νησιά Φερόε.

Σύμφωνα με τη συντάκτρια Jenny Coad, ονειρεμένοι προορισμοί διακοπών για την ίδια, είναι η Κάλυμνος και η Ύδρα, νησιά τα οποία ανακάλυψε μέσα από τα βιβλία της Charmian Clift, “Mermaid Singing” και “Peel Me a Lotus”.

Mέσα από το βιβλίο”Mermaid Singing”, στην Κάλυμνο του 1954, ο τουρισμός μόλις είχε φτάσει και η σπογγαλιεία αποτελούσε τον βασικό πυλώνα της οικονομίας.

Το βιβλίο περιγράφει τη ζωή μιας οικογένειας, τις προκλήσεις της μητρότητας και τις ελληνικές παραδόσεις.

Μέσα από το “Peel Me a Lotus”, ταξιδεύεις στην Ύδρα, στις αρχές της μεγάλης αίγλης του νησιού, που έκτοτε έγινε σήμα κατατεθέν, το 1955.

Ο Leonard Cohen δεν κατοικούσε ακόμη στο νησί, αλλά αυτό προσέλκυε καλλιτέχνες, ποιητές και συγγραφείς, όπως και σήμερα.

“Θέλω να δω αν η Κάλυμνος φέρει τα ίχνη του παρελθόντος, όπως τα εισήγαγε η Charmian στο βιβλίο και να ‘βουτήξω’ στην καλλιτεχνική Ύδρα”, αναφέρει η Jenny Coad.

Οι υπόλοιπες προτάσεις των συντακτών της The Times για ταξίδια το 2022 είναι:

Μπανγκαλόρ, Ινδία - Κωνσταντινούπολη, Τουρκία - Ακρωτήριο, Ν. Αφρική - Ταξίδια πολλαπλών προορισμών με τρένο για Παρίσι, Βαρκελώνη, Μαδρίτη,  Λισαβόνα, Μάλαγα, Μαρόκο.

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ - Νήσοι Φερόες - Ιαπωνία - Γκαλαπάγκος

Φωτογραφία: photo-me.gr