Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Εκδηλώσεις του σωματείου ΥΔΡΑ 21 στις 10 και 17 Ιουλίου σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας

  • Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021 11:54
  • 3'

Το σωματείο, ΥΔΡΑ 21, το οποίο αποτελείται από εκλεκτά μέλη στο Δ.Σ., με Πρόεδρο τον Γιάννη Στεφανή, συνεχίζει το φετινό καλοκαίρι τις δράσεις του, φέρνοντας δύο εξαιρετικές εκδηλώσεις στο νησί μας, τις οποίες οργανώνει το ΥΔΡΑ 21 σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας και την Διευθύντρια, Ντίνα Αδαμοπούλου.

Είναι γνωστή από το 2016 όπου και ιδρύθηκε, η στόχευση του σωματείου ΥΔΡΑ 21, που γίνεται μέσω αξιοπρόσεκτων πρωτοβουλιών που αφορούν στην επανατοποθέτηση της Ύδρας στον διεθνή τουριστικό χάρτη ως διακριτό/ μοναδικό προορισμό υψηλής ποιότητας στη Μεσόγειο και την περαιτέρω ανάδειξη σε Ανοιχτό Μουσείο Αρχιτεκτονικής, Τέχνης και Πολιτισμού καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.

  • Η μουσικοθεατρική παράσταση “Ελεύθεροι Πολιορκημένοι” είναι η πρώτη εκδήλωση που οργανώνεται από το σωματείο ΥΔΡΑ 21 σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας και θα παρουσιαστεί στο ΙΑΜΥ, το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 και ώρα 21.00.  

Είναι ένας ποιητικός διάλογος του κορυφαίου έργου του Διονυσίου Σολωμού με ψήγματα από την ποίηση του Byron και πρωτότυπη μουσική και κείμενο του Γιώργου Στεφανακίδη.

Eleftheroi Poliorkimenoi 10.7.2021 AfisaΟι τέσσερις ερμηνευτές ζωντανεύουν επί σκηνής τις τελευταίες στιγμές πριν την μεγαλειώδη Έξοδο του Μεσολογγίου, το γεγονός που ανάγκασε την Ευρώπη να στρέψει την προσοχή της κατά το πολυθρύλητο «αλωνάκι».

Το κείμενο του Σολωμού απαθανατίζει αριστουργηματικά την κραυγή που υψώθηκε από τα κόκκαλα των Εξοδιτών κι αποτέλεσε το υπέρτατο αίτημα του ανθρώπου για Ελευθερία.

σκηνοθεσία, μουσική, πρωτότυπο κείμενο Γιώργος Στεφανακίδης

κοστούμια Hallelujah Design

σχεδιασμός φωτισμών Μάριος Κουτσουρέλης

ερμηνεύουν

Εβελίνα Αραπίδη

Μάιρα Μηλολιδάκη

Βαγγέλης Ρόκκος

Γιώργος Στεφανακίδης

Παραγωγή - ΕΥΤΟΠΙΑ


       

Λόγω εκτάκτου κωλύματος (λόγοι υγείας μέλους του μουσικού σχήματος), η προγραμματισμένη μουσική παράσταση "Τα τραγούδια της Μεσογείου", αναβάλλεται.
Από το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας ζητούν την κατανόηση του φιλοθεάμωνος κοινού και ανανεώνουν το ραντεβού για την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021 στη φιλόξενη ταράτσα του μουσείου.
  • ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, είναι η δεύτερη εκδήλωση που οργανώνεται από το σωματείο ΥΔΡΑ 21 σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας και θα παρουσιαστεί στο ΙΑΜΥ, το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 και ώρα 21.00.  

Είναι μια σπουδαία μουσική παράσταση σε 16 γλώσσες και διαλέκτους των χωρών της Μεσογείου με την εξαιρετική τραγουδίστρια Αθηνά Ρούτση και ταλαντούχους Έλληνες μουσικούς.athina

Ta Tragoudia ths MesogeiouΗ θάλασσά μας, η Μεσόγειός μας. Η θάλασσα που βρέχει τις ακτές 23 διαφορετικών χωρών, που ενώνει και χωρίζει λαούς με διαφορετική γλώσσα, θρησκεία και πολιτισμό αλλά με το ίδιο έντονο ταμπεραμέντο και την ίδια αγάπη για ταξίδια και εξερευνήσεις. Η θάλασσα που έγινε το εφαλτήριο για την ανάπτυξη της ναυσιπλοΐας προς όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, η θάλασσα που έζησε συγκρούσεις και πολέμους αλλά γέννησε και σπουδαίους πολιτισμούς κι έζησε λαμπρές μέρες πνευματικής και πολιτιστικής δόξας.

Αυτή η θάλασσα γέννησε μουσικές και μελωδίες ποτισμένες από το ζεστό κλίμα και την αύρα της, κεντημένες με την προσμονή του έρωτα και της αντάμωσης, μπολιασμένες με τα χρώματα της χαράς και του γλεντιού αλλά και του νόστου, της περιπλάνησης και του αβάσταχτου πόνου της μετανάστευσης και της ξενιτιάς.

Σαλπάρουμε μαζί για ένα σπάνιο μουσικό θαλασσινό ταξίδι σε όλα τα ιστορικά λιμάνια της Μεσογείου, από την Αλεξάνδρεια και το Γιβραλτάρ, τη Μασσαλία, τη Νάπολη και τη Γένοβα μέχρι τον Βόσπορο, τη Χάιφα και τον Πειραιά με τραγούδια και μελωδίες οικείες που μας συγκινούν, αγγίζουν στα μύχια της ψυχής μας την κοινή μας καταγωγή, τραγουδούν τις χαρές, τους καημούς, τα πάθη και τις ελπίδες μας.

Φωνή: Αθηνά Ρούτση

Πιάνο: Άλκηστις Ραυτοπούλου

Κρουστά: Λουκάς Μεταξάς

Κιθάρες: Δημήτρης Παπαλάμπρου

Φλάουτο, κλαρινέτο, μαντολίνο, νέυ: Φώτης Μυλωνάς

Μουσική επιμέλεια: Άλκηστις Ραυτοπούλου / Αθηνά Ρούτση

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Τατιάνα Λύγαρη       


           LOGOYDRA21ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ "ΥΔΡΑ 21" 

Το σωματείο, ΥΔΡΑ 21, αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων, Ελλήνων και ξένων, Υδραίων και φίλων, που θέλουν να κινητοποιήσουν τους Υδραίους και τους φίλους της Ύδρας στην Ελλάδα και τον κόσμο σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού.           

Ο σκοπός του σωματείου Ύδρα 21, που περιγράφεται στην ιδρυτική διακήρυξη του 2016, είναι η περαιτέρω ανάδειξη και ανάπτυξη του νησιού μέσω του ποιοτικού τουρισμού και πολιτιστικών δράσεων με στόχο να καταστήσουν την  Ύδρα ανοικτό Εργαστήρι Αρχιτεκτονικής, Τέχνης και Πολιτισμού καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Επιδίωξη του σωματείου είναι η συνεργασία με τους κατοίκους της Ύδρας για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού και την ενθάρρυνση της σύγχρονης πολιτιστικής και πνευματικής δημιουργίας."