Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023

Παράσταση - αφήγηση στο ΙΑΜΥ - Καλλίρροον Ύδωρ! Πώς αναβλύζει το νερό στη μυθική σκέψη

  • Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2022 17:07
  • 1'
Το Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας, ήδη από καιρό έχει αναγγείλει την προσπάθεια λειτουργίας Μουσείου για το Νερό μέσα στο ΙΑΜΥ, που επιθυμεί να τελεσφορήσει σε συνεργασία με τη δημιουργό του Word Water Museum Υδραία εικαστικό και ακτιβίστρια Καίτη Χαλιορή.
Πρόκειται για ένα πολυμορφικό έργο που έχει δημιουργηθεί το 2010 από την Καίτη Χαλιορή, απόλυτα ανοιχτό στην κοινωνία, το οποίο θα αναπτύξει τις δράσεις και τις δραστηριότητές του, στους χώρους του Μουσείου μας και που θα στηρίζεται στην διάδραση και στην κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, στην θετική χρήση των ψηφιακών μέσων και των social media, στον ακτιβισμό, στην επικοινωνία και στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης με το κοινό.
Παράλληλα με την προσπάθεια αυτή, το ΙΑΜΥ θεωρώντας το νερό ως πολύτιμο στοιχείο για τη ζωή και με γνώμονα τις δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει γύρω από αυτό το «υπερπολύτιμο αγαθό για τη ζωή», σε συνεργασία με το Φορέα EIT FOOD για το EIT Community Water Scarcity στο πλαίσιο του Προγράμματος ηχητικών ιστοριών για το νερό, παρουσιάζει τη γνωστή Υδραία αφηγήτρια παραμυθιών Αγνή Στρουμπούλη και το μουσικό Σταύρο Παργινό με το βιολοντσέλο του, στην Παράσταση – αφήγηση «Καλλίρροον Ύδωρ! Πώς αναβλύζει το νερό στη μυθική σκέψη», το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022, στις 7.00 το απόγευμα. Η παράσταση θα έχει διάρκεια 1 ώρας και απευθύνεται σε ηλικίες από 10 χρόνων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Την επόμενη ημέρα στο ΙΑΜΥ, Κυριακή 20 Νοεμβρίου, στις 11.00 το πρωί, διοργανώνεται Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για παιδιά, από 9 έως 14 χρόνων, με σκοπό τη γνώση για τη σπουδαιότητα του νερού στη ζωή και την καθημερινότητα. Τα παιδιά έχουν το δικό τους τρόπο να βλέπουν τη ζωή, επομένως η αντίληψή τους για το νερό θα μπορεί να συνδυαστεί με όσα θα αποκομίσουν με τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα. Το σχεδιασμό του Εκπαιδευτικού Προγράμματος, έχει η Αγνή Στρουμπούλη. Σε αυτό οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι σε ομάδα 25 ατόμων.
Για τη συμμετοχή, απαιτείται κράτηση θέσεων στο τηλέφωνο του ΙΑΜΥ: 22980-52355.
Το Ιστορικό Αρχείο Μουσείο Ύδρας, επιθυμεί να εμπνεύσει, να ευαισθητοποιήσει, να δραστηριοποιήσει και να καταστήσει την Ύδρα κέντρο συνάντησης μεταξύ ατόμων και φορέων της τέχνης, της επιστήμης, της περιβαλλοντολογίας, της οικολογίας, της έρευνας και γενικότερα κάθε θεματολογίας που αφορά στο νερό.
Το διήμερο 19 και 20 Νοεμβρίου, λοιπόν, είναι αφιερωμένο από το ΙΑΜΥ στο Νερό. Δίνουμε στο Νερό, σώμα και φωνή.

kallirroonΙΑΜΥ1122

Έξοδος Στην Ύδρα