Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023

Σεμινάρια ευαισθητοποίησης σε μαθητές γυμνασίου του Πειραιά για τα σημαντικά θέματα του κυβερνοεγκλήματος και του σχολικού εκφοβισμού

  • Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2020 21:12
  • 1'

Σεμινάρια ευαισθητοποίησης σε μαθητές γυμνασίου του Πειραιά, για τα σημαντικά θέματα του κυβερνοεγκλήματος και του σχολικού εκφοβισμού, με στόχο την πρόληψη της εγκληματικότητας και της ανασφάλειας, διοργανώνει το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, του οποίου Διευθύντρια είναι η Υδραία Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Χριστίνα Ζαραφωνίτου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος BSFS (BE SECURE FEEL SECURE), του οποίου είναι επιστημονικά υπεύθυνη. Τα σεμινάρια αυτά οργανώνονται σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, επικεφαλής του παραπάνω προγράμματος. Στην προκαταρκτική συζήτηση για τον καλύτερο σχεδιασμό των σεμιναρίων αυτών, πραγματοποιήθηκε στις 16 Νοεμβρίου, διαδικτυακή συνάντηση των διοργανωτών με τη Διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Βάσω Σωτηρίου και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Εκπαιδευτικών Θεμάτων, κ. Αντώνιο Καμπούρη.

Τα ειδικότερα θέματα που θα αναλυθούν αλλά και λεπτομέρειες σχετικά με την οργάνωση αυτής της δράσης, θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μετά την διαδικτυακή συνάντηση η κ. Ζαραφωνίτου ερωτηθείσα από τη «Φωνή της Ύδρας» για την πολύ σημαντική δράση των σεμιναρίων προς τους έφηβους σχολείων του Δήμου Πειραιά, επεσήμανε:

«Η σωστή και έγκαιρη ενημέρωση των νέων μας αποτελεί την καλύτερη μορφή πρόληψης της παραβατικότητας και της θυματοποίησής τους. Για το λόγο αυτό, θα ενημερωθούν αρκετοί μαθητές Γυμνασίου για θέματα χρήσης του διαδικτύου, των κοινωνικών δικτύων και άλλων μορφών ηλεκτρονικού εγκλήματος καθώς και για το σχολικό εκφοβισμό, με επιστημονικό αλλά και προσιτό τρόπο από έγκριτους ειδικούς. Αντίστοιχη ενημέρωση και συζήτηση θα γίνει με εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και καθηγητών».

seminaria