Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Σε λίγες μέρες ξεκινά η φροντίδα των γατών του νησιού από την Υδραϊκή Κιβωτό

  • Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016 23:06
  • 1'

 

 

Στις 8-9 και 10 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν από το Φιλοζωικό Σωματείο «Υδραϊκή Κιβωτός» οι στειρώσεις γατών στο παλιό γυμνάσιο. Στο πλαίσιο της εν γένει φροντίδας τους, θα αποπαρασιτωθούν και θα τους παρασχεθεί εφόσον είναι απαραίτητο η ανάλογη θεραπεία. 

Τα τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα των στειρώσεων αυτών είναι ορατά στο νησί μας, μια και έχει επιτευχθεί ο πληθυσμός των γατών να είναι ελεγχόμενος. Ενώ ταυτόχρονα έχει μειωθεί ο αριθμός των άρρωστων ζώων, κάτι το οποίο συμβάλλει στην ευζωία τους και επιπλέον στην καλή εικόνα του νησιού προς τους επισκέπτες.
Το φιλοζωικό σωματείο παρέχει στειρώσεις δύο φορές τον χρόνο, με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, με το επόμενο πρόγραμμα να υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Νόεμβριου του 2016.
Η «Υδραϊκή Κιβωτός» που έχει αναλάβει εθελοντικά το έργο της προστασίας και διαχείρισης των ζώων συνεχίζει να βοηθά με μεγάλη προθυμία, ενισχυόμενη από εισφορές μελών, λαμβάνοντας χορηγίες και δαπανώντας πολύ χρόνο και προσωπική εργασία.


Το κολάζ των φωτογραφιών έγινε από τις υπέροχες εικόνες του βιβλίου «Νησί των γατών» της Gabriela Staebler που μπορείτε να το προμηθευτείτε στο κατάστημα Speak Out της Χριστίνας Σταματάκου στην παραλία της Ύδρας καθώς και στο Amazon.com