Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Δωρεάν παροχή φροντίδας ιπποειδών στις 17, 18, 19 & 20 Οκτωβρίου

  • Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016 20:53
  • 1'

 

  

Για τέσσερις μέρες στις 17,18,19 & 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ύδρα, δωρεάν παροχή φροντίδας των ιπποειδών, η οποία έχει καθιερωθεί από το 2008 και προωθείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία του φιλοζωικού σωματείου «Υδραϊκή Κιβωτός» σε συνεργασία με τον Δήμο Ύδρας. Η Υδραϊκή Κιβωτός μετά από παράκληση των ιδιοκτητών των ιπποειδών, καλεί και φέτος την GAWF/ANIMAL ACTION στο πλαίσιο της δράσης του Προγράμματος Φροντίδας Ιπποειδών στην Ελλάδα, για να επισκεφτεί το νησί, και να προσφέρει στην τοπική κοινωνία, δωρεάν φροντίδα σε γαϊδούρια, μουλάρια και άλογα εργασίας. 

Συγκεκριμένα η "Υδραϊκή Κιβωτός" που έχει αναλάβει και καθιερώσει την οργάνωση του προγράμματος, θα ήθελε να προσκαλέσει όλους τους ιδιοκτήτες των ιπποειδών να προσέλθουν μαζί με τα ιπποειδή τους στις 17, 18, 19 & 20 Οκτωβρίου 2016 στη θέση Γεφύρια.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη ομάδας της Animal Αction που θα αποτελείται από κτηνίατρο, πεταλωτή και οδοντίατρο ιπποειδών και απευθύνεται σε ζώα εργασίας (γαϊδούρια, άλογα εργασίας και μουλάρια). Στις επισκέψεις αυτές γίνεται δωρεάν κτηνιατρικός έλεγχος όλων των ιπποειδών που προσέρχονται, κτηνιατρική φροντίδα σε όσα ζώα έχουν ανάγκη, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα, ενημέρωση και εκπαίδευση των ιδιοκτητών των ζώων, αλλά και των κατά τόπους κτηνιάτρων, καθώς και διανομή ενημερωτικού υλικού και φυλλαδίων.
Σε όλα τα γαϊδούρια, άλογα εργασίας και μουλάρια που θα προσέλθουν, θα γίνει έλεγχος θρεπτικής κατάστασης, ενδοαποπαρασίτωση, φροντίδα τυχόν πληγών, λιμάρισμα δοντιών προκειμένου να τρώνε καλύτερα, εξονυχισμός οπλών για καλύτερο βηματισμό, χρήση εξωπαρασιτοκτόνων για μύγες κτλ.
Επίσης, η «Υδραϊκή Κιβωτός» καλεί τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του νησιού, να έρθουν να παρακολουθήσουν τη δράση της ομάδας πεταλωτών και κτηνιάτρων.
Η επίσκεψη της ομάδας αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία κατά την οποία οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν γνώσεις για την κατηγορία αυτών των ζώων, καθώς και να ενημερωθούν για το επάγγελμα του κτηνιάτρου και του πεταλωτή.
Άλλωστε ο απώτερος πάντα σκοπός της Animal Action και της "Υδραϊκής Κιβωτού", είναι η θεμελίωση της φιλοζωίας στη συνείδηση των παιδιών, καθώς στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς η οποία θα σέβεται κάθε μορφή ζωής.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να επικοινωνήσουν απευθείας με την κτηνίατρο Κλεοπάτρα Τριανταφύλλου στο κιν. 6937145695, προκειμένου να οριστεί η ώρα και η τοποθεσία διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Η "Υδραϊκή Κιβωτός" ευχαριστεί για τη συνεργασία, την Animal Action και την ομάδα της, καθώς και τον Δήμο Ύδρας.