Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Ξεκίνησε η δωρεάν παροχή φροντίδας των ιπποειδών

  • Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016 15:58
  • 1'

 

 

 

Ξεκίνησε σήμερα η δωρεάν παροχή φροντίδας των ιπποειδών του νησιού μας στη θέση «Γεφύρια». Για αρκετές ώρες έγινε έλεγχος και παρασχέθηκε η κατάλληλη ιατρική φροντίδα σε ικανοποιητικό αριθμό ιπποειδών του νησιού μας.

Η πανελλαδική φιλοζωική οργάνωση Animal Action Hellas από το 1999 μέσω της εξειδικευμένης ομάδας κτηνιάτρων, πεταλωτών και οδοντιάτρων διοργανώνει το πρόγραμμα φροντίδας Ιπποειδών. Αναλυτικά το πρόγραμμα που «τρέχει» αυτές τις μέρες, περιλαμβάνει επισκέψη εξειδικευμένης ομάδας της Animal Αction και απευθύνεται σε ζώα εργασίας (γαϊδούρια, άλογα εργασίας και μουλάρια).

 

Στις επισκέψεις αυτές γίνεται δωρεάν κτηνιατρικός έλεγχος όλων των ιπποειδών που προσέρχονται, κτηνιατρική φροντίδα σε όσα ζώα έχουν ανάγκη, οδοντιατρική και πεταλωτική φροντίδα, ενημέρωση και εκπαίδευση των ιδιοκτητών των ζώων αλλά και των κατά τόπους κτηνιάτρων, καθώς και διανομή ενημερωτικού υλικού και φυλλαδίων.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή η αξιέπαινη πρωτοβουλία διεξάγεται στο νησί μας από το 2008 και κάθε χρόνο, από το φιλοζωικό σωματείο «Υδραϊκή Κιβωτός» σε συνεργασία με το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων (Animal Action) και τον Δήμο Ύδρας.
Η φροντίδα των ιπποειδών θα συνεχιστεί επίσης αύριο και μεθαύριο και για τον λόγο αυτό, καλούνται οι ιδιοκτήτες των ιπποειδών να προσέλθουν προκειμένου να φροντίσουν εξειδικευμένα τα ζώα τους.