Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

"Υδραϊκή Κιβωτός": Αίτημα για λήψη άδειας κυκλοφορίας και προβληματισμός για το άμεσο μέλλον των γατών της Ύδρας

  • Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 06:39
  • 2'

Αίτημα προς τον Δήμo Ύδρας την Αστυνομία  και το Λιμεναρχείο απέστειλε το φιλοζωικό σωματείο "Υδραϊκή Κιβωτός", HydraArk, και ο Πρόεδρός του, Αργύρης Καλαματιανάκης, προκειμένου να δοθεί άδεια στους εθελοντές του, ώστε να μπορούν αν επισκέπτονται τις αδέσποτες γάτες και να τις ταΐζουν. Παράλληλα επισημάνθηκε το πρόβλημα σίτισης των αδέσποτων γατών αλλά και αυτών που έχουν οι πολίτες στο σπίτι τους και αδυνατούν κάτω από τις παρούσες συνθήκες, να ταΐσουν χωρίς κάποια περαιτέρω βοήθεια.

Ακολουθεί η επιστολή και η ανακοίνωσή τους:


Κοινοποίηση: Η Φωνή της Ύδρας

Κύριοι,

Ζούμε δύσκολες μέρες. Μετά και την απαγόρευση κυκλοφορίας σήμερα:

Ζητάμε να μας επιτραπεί η έξοδος για το τάισμα των αδέσποτων γατών, ώστε να μην πεθάνουν από ασιτία με αναφορά στις κατευθύνσεις που έδωσε η Ισπανική Κυβέρνηση και η Κρατική Υπηρεσία για τα Δικαιώματα των Ζώων για το ίδιο θέμα.

Επίσης, ζητάμε από τον δήμο την χορήγηση  τροφής αφού οι ανάγκες είναι αυξημένες, ώστε να σιτίζονται τα αδέσποτα που ταΐζουν οι εθελοντές μας αλλά και αυτά που ταΐζονταν από υπαλλήλους, ιδιοκτήτες και πελάτες καταστημάτων που τώρα έχουν κλείσει.

Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε σε όλους υγεία και σύντομα να ξεπεραστεί αυτή η πρωτοφανής κρίση με τις τεράστιες για όλους μας επιπτώσεις.

Για την "Υδραϊκή Κιβωτό"

Αργύρης Καλαματιανάκης

Πρόεδρος Δ.Σ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Κιβωτός έχει μια "χούφτα" εθελοντές και τα χρήματα του κουμπάρα της προέρχονται από δωρεές φίλων από όλων τον κόσμο. 

Όλοι μας θα πρέπει να συνηθίσουμε σε έναν νέο τροπο ζωής.Το ίδιο και τα ζώα. Για πόσο δεν ξέρουμε. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι για πολύ.  Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να μην λιμοκτονήσουν. 

Αδυνατούμε να βάλουμε περισσότερες ταΐστρες. Αδυνατούμε να ταΐσουμε ΟΛΑ τα ζώα της Ύδρας.  

Τα λιγοστά μέλη  δεν μπορούν να γυρίζουν όλο το νησί και να ταΐζουν και μάλιστα κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όσο μπορούμε βοηθάμε. Θα πρέπει όλοι να συμβάλλουμε. Θα πρέπει όλοι να συμβάλλετε. 

Αλλιώς θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε τις δράσεις και να βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να κλείσουμε το σωματείο. 

Τέλος σας υπενθυμίζουμε: 
Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων έχουν οι Δήμοι οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά.(Άρθρο 9, παράγραφος 10 Ν. 4039/2012, ΦΕΚ Α 15/02.02.2012). 

Όσοι ζητούν τροφές για τα αδέσποτα, όσοι βρίσκουν άρρωστα ζωα κτλ, όσοι έχουν πρόβλημα υπερπληθυσμού αδέσποτων στις γειτονιές τους κ.α, παρακαλούμε να απευθύνονται στον Δήμο. 

Παραθέτουμε αίτημα του Υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, αρμόδιου για θέματα Αυτοδιοίκησης:
"Η μέριμνα για τα ζώα, ειδικά στις πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, δεν παύει να αποτελεί καθημερινή μας ευθύνη.

Για τον λόγο αυτό, ζήτησα από τους δημάρχους της χώρας να λάβουν μέτρα φροντίδας, τόσο για τα αδέσποτα όσο και για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να τα φροντίσουν, όσο βρίσκονται σε ισχύ τα μέτρα για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού Covid-19.

Η ευαισθησία μας και η ατομική μας ευθύνη παραμένουν πάντα οδηγοί μας στη διαχείριση της πρωτοφανούς κατάστασης που αντιμετωπίζει η χώρα."