Τρίτη, 04 Οκτωβρίου 2022

Έλλειψη Κτηνιάτρου στην Ύδρα - Μια ειδικότητα που πρέπει άμεσα να καλυφθεί

  • Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2021 10:02
  • 1'

Μεγάλη είναι η έλλειψη Κτηνιάτρου στο νησί της Ύδρας, αφού δεν υπάρχει κάποιος εξειδικευμένος επιστήμονας εγκαταστημένος στο νησί, που θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα ζώα συντροφιάς και τα ιδιόκτητα ιπποειδή.

Κατόπιν πρωτοβουλίας του Φιλοζωικού σωματείου «Η Κιβωτός της Ύδρας», κάθε ενδιαφερόμενος Κτηνίατρος ο οποίος επιθυμεί να εγκατασταθεί στο νησί της Ύδρας και να λειτουργήσει το ιατρείο του, μπορεί να επικοινωνήσει με το σωματείο ώστε να του δοθούν πληροφορίες και σχετική βοηθητική ενημέρωση σχετικά με τα ζώα του νησιού και τις ανάγκες τους.

Πληροφορίες για κάθε ενδιαφερόμενο:

Η Ύδρα είναι ένα νησί του Αργοσαρωνικού που απέχει περίπου 2 ώρες ακτοπλοϊκά από τον Πειραιά. Απέχει επίσης 20 λεπτά από το Μετόχι Ερμιονίδας με υδροταξί. Το Μετόχι από την Αθήνα είναι περίπου 2:30 ώρες με αυτοκίνητο.

Το νησί έχει αμέτρητες γάτες (αδέσποτες και μη), πολλά σκυλιά και πολλά ιπποειδή όλα ιδιόκτητα.

Δεν έχει όμως κτηνίατρο.

Το φιλοζωικό σωματείο η «Κιβωτός της Ύδρας» προτίθεται να βοηθήσει τον κτηνίατρο στα πρώτα του βήματα, αλλά και σε ό,τι άλλο είναι σε θέση να του προσφέρει.

Επίσης προτίθεται να βρει χορηγούς σε περίπτωση που ο κτηνίατρος αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα από κάποια πάγια που θα προκύψουν κατά τον πρώτο χρόνο.

Επικοινωνία:  ydraikikivotos@gmail.com