Τετάρτη, 01 Μαΐου 2024

Ιδιαίτερα εποικοδομητική η ημερίδα «Σύγχρονες Ελληνοτουρκικές Σχέσεις» που πραγματοποιήθηκε στην Ύδρα

  • Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 08:50
  • 1'

Μια πολύ ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική επιστημονική ημερίδα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου στον προαύλιο χώρο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Η ημερίδα με θέμα "Σύγχρονες Ελληνοτουρκικές Σχέσεις" έγινε στο πλαίσιο του εορτασμού των Μιαουλείων, με τον Δήμαρχο Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη, Επίκουρο Καθηγητή της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων να έχει τον συντονισμό και την παρέμβαση και με ομιλητές, τους Κώστα Υφαντή, Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

Xαιρετισμό στην ημερίδα απεύθυνε ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.

Μέσα από εξειδικευμένες αναλύσεις οι ομιλητές έδωσαν μια επιστημονική διάσταση στο καίριο αλλά και χρόνιο ζήτημα των Ελληνοτουρκικών Σχέσεων.

Δόθηκε η εικόνα της σημερινής Τουρκίας, ο τρόπος που χειρίζεται τα εθνικά ζητήματα, αναλύθηκε η πολιτική και οι χειρισμοί αλλά και οι επιδιώξεις της, ενώ έγινε αναφορά στην ελληνική εξωτερική πολιτική, τις δικές μας θέσεις και ενέργειες, την διπλωματία, και με παραστατικό τρόπο και παράθεση συγκεκριμένων παραδειγμάτων δόθηκε το πλαίσιο όπου αναπτύχθηκαν στη συνέχεια προβληματισμοί, οι οποίοι και συζητήθηκαν με το κοινό μέσω ερωτήσεών του.

Παρόντες μεταξύ άλλων ήταν: Οι Αντιδήμαρχοι Ύδρας, Μανώλης Καραμήτσος, Γιάννης Μπελεγρής και Μαίρη Κάτσικα, η Πρόεδρος της ΚΕΔΥ Κατερίνα Μαραγκού,  ο πρ. Δήμαρχος Ύδρας Κώστας Αναστόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος Παναγιούλα Δασκαλάκη, ο Αντιναύαρχος ε.α. Δημήτρης Λισμάνης, η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστίνα Ζαραφωνίτου, η Αγάπη Κανδυλάκη, Καθηγήτρια Κοινωνικής Διοίκησης στο ΔΠΘ, ο Διοικητής της ΑΕΝ Χρήστος Καστάνης, ο Λιμενάρχης Ύδρας Ευάγγελος Δανόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Αθηνών, Ιατρός Χειρουργός Θάνος Σταματελόπουλος, ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Υδραίων Αθηνών Γιάννης Σαχίνης κ.α.