Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022

Το πέταγμα του χαρταετού στις εξοχές της Ύδρας - Ας κοιτάμε στο εξής μόνο ψηλά!

  • Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 17:36
  • 1'

Μπορεί ο Κορωνοϊός εδώ και έναν χρόνο να μονοπωλεί αρνητικά κάθε στιγμή της ζωής μας φορτώνοντας με ανησυχία τη σκέψη μας, σαν το "σκιάχτρο" που μας φοβερίζει, όμως παρ' όλα αυτά το πέταγμα του χαρταετού υπήρξε φέτος μια πολύ αισιόδοξη αίσθηση για όσους το δοκίμασαν με τα παιδιά και την οικογένειά τους.

Σε διάφορες περιοχές του νησιού χωρίς φυσικά την παλιότερη ελευθερία και απλωσιά των κινήσεων και την πλήρη ανεμελιά της ημέρας, όμως με την δύναμη της παράδοσης που δεν θα την αφήσει κανείς εύκολα να νικηθεί, οι συμπολίτες μας πέταξαν χαρταετό και χάρηκαν την εξοχή!  

Και αυτό γιατί η Ύδρα είναι ολόκληρη μια εξοχή! Μια εξοχή που πολλοί σεργιάνισαν και γνώρισαν όλο αυτό το διάστημα των περιορισμών σε βουνά και περιοχές της, σε όλο το νησί και πραγματικά ενθουσιάστηκαν με την ακλόνητη ομορφιά της.

Μαζί με φύση και τον αέρα, τη γη και τη θάλασσά της και με το σημερινό πέταγμα του χαρταετού που χάθηκε στα ύψη, δόθηκε το λυτρωτικό "σήμα" μιας απόφασης που θα μας κάνει να κοιτάμε στο εξής μόνο ψηλά! 

Ευχόμαστε Καλή Σαρακοστή σε όλες και όλες! 

xart1


xart3

Φωτογραφίες: Κατερίνα Βούλγαρη Μαραγκού - Θανάσης Μπόκιας