Σάββατο, 04 Φεβρουαρίου 2023

Το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο "Security, Democracy & Cities" στη Νίκαια της Γαλλίας

  • Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021 06:21
  • 1'

Το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου συμμετείχε ενεργά στο διεθνές συνέδριο "Security, Democracy & Cities" που οργάνωσε το European Forum for Urban Security - Efus , στη Νίκαια της Γαλλίας, τόσο μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Be Secure Feel Secure -την επιστημονική ευθύνη του οποίου έχει η Καθ. Εγκληματολογίας και Διευθύντρια του Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Ζαραφωνίτου - όσο και μέσω του επίσης ευρωπαϊκού προγράμματος Icarus, στο οποίο είναι μέλος του consortium των εταίρων.
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, τόνισε, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, την ανάγκη εύρεσης και εφαρμογής μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για την αστεακή ασφάλεια η οποία θα "απαντήσει" στην απειλή της τρομοκρατίας. Η έμφαση στο τοπικό επίπεδο, στη δημιουργία δημόσιων ανοιχτών αλλά και ασφαλών χώρων όπου ο κάθε πολίτης θα αισθάνεται ότι έχει ισότιμη θέση και ενεργή συμμετοχή είναι επίσης ζητούμενα.

Η ομάδα του Be Secure Feel Secure συμμετείχε δυναμικά με στόχο την ανάδειξη της καινοτομίας που εφαρμόζεται στην πόλη του Πειραιά μέσω του προγράμματος BSFS για την ενίσχυση της ασφάλειας.

bsfs1

bsfs2

bsfs3

Έξοδος Στην Ύδρα