Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022

Με μεγάλη επιτυχία η 2η προβολή του Σεμιναρίου "Έγκλημα και Κινηματογράφος" του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου

  • Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021 12:03
  • 1'

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 2η προβολή του Σεμιναρίου του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, "Έγκλημα και Κινηματογράφος", του οποίου ο 10ος Κύκλος είναι αφιερωμένος στους παράγοντες εγκληματογένεσης.

sem1211214Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, είναι η Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Χριστίνα Ζαραφωνίτου.

Στο σεμινάριο προβλήθηκε το ντοκυμαντέρ «Λάτιν Νουάρ», σε σκηνοθεσία του Α. Αποστολίδη (2021), παραγωγή ARTE, Ελ.Κ.Κιν/φου, Ταινιοθήκη του Μεξικού, το οποίο συνοδεύθηκε από εισήγηση του ίδιου του δημιουργού με θέμα "Εγκληματικότητα και Αστυνομικό Μυθιστόρημα στη Λατινική Αμερική».

Ακολούθησε μαγνητοσκοπημένη εισήγηση ειδικά για το σεμινάριο από τον κ. Γ. Αντωνόπουλο, Καθηγητή Εγκληματολογίας στο Teesside University (UK), με θέμα «Ερευνητικά δεδομένα και τάσεις που παρουσιάζει το Οργανωμένο Έγκλημα στη Λατινική Αμερική».

Η συμμετοχή ήταν αθρόα και η συζήτηση που ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα.

Η συγκεκριμένη προβολή εγκαινίασε τη συνεργασία του ΕΑΣΤΕ, με την Ελληνική Λέσχη Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας και θα ακολουθήσουν πολλά και ενδιαφέροντα στη συνέχεια.

sem1211211

sem1211212